YeSiL DüNyA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

YeSiL DüNyA

Forum Un Adresi
 
AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 çorbalar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yusuf
Administratör
Administratör
yusuf


Erkek
Mesaj Sayısı : 24
Yaş : 34
Hangi Takımlısınız : beşiktaş
Nerelisiniz : aşkın olmadığı yerde ben varım
Hobileriniz : hiç olmadın ki !!
Kayıt tarihi : 10/06/07

çorbalar Empty
MesajKonu: çorbalar   çorbalar Icon_minitimePaz Haz. 10, 2007 1:00 pm

Altunizade Çorbası

Malzemeler

Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 7
Yöntem

1 Adet haşlanmış havuç
1 Adet patates
2 Çorba kaşığı bezelye
4-5 Adet mantar
1 Adet soğan
3-4 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı kıyma
1 Adet et suyu tableti
2 Çorba kaşığı tel şehriye
1 Adet yumurta sarısı
1 Adet limonun suyu
1 Çorba kaşığı margarin
Kıyılmış maydanoz
Tuz, kırmızı pulbiber
5 Su bardağı su


Hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayarak, yağı, sarımsağı ve kıymayı da ekleyerek kavurun.
Haşlanmış bezelyeyi, doğranmış patates ve havucu ekleyin.
Etsuyu tabletini ilave edin.
5 Su bardağı suyu ve küçük doğranmış mantarları koyun.
Kaynayınca şehriyeyi ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Kıyılmış maydanozu ve tuzu ekleyin.
Yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp, yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve ateşten alın.
Arzuya göre kırmızıbiber ile tereyağını kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Altunizade Çorbası yemek tarifleri
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yusuf
Administratör
Administratör
yusuf


Erkek
Mesaj Sayısı : 24
Yaş : 34
Hangi Takımlısınız : beşiktaş
Nerelisiniz : aşkın olmadığı yerde ben varım
Hobileriniz : hiç olmadın ki !!
Kayıt tarihi : 10/06/07

çorbalar Empty
MesajKonu: Geri: çorbalar   çorbalar Icon_minitimePaz Haz. 10, 2007 1:01 pm

Badem Çorbası

Malzemeler

Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı süt
2 Su bardağı et suyu
1 Su bardağı dövülmüş toz badem
1 Adet yumurta sarısı
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı kırmızıbiber,
Tuz
Süslemek için : Badem


Hazırlanışı
Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın.
Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun.
Toz bademi ilave edin.
Birkaçkez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin.
Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
2 Su bardağı sütü ilave edin.
Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın.
Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın.
Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
1-2 Taşık kaynatın.
Tencereyi ocaktan alın.
Tencereyi ocaktan alın.
Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiberi kızdırın.
Çorbanın üzerine gezdirin.
Bademle süsleyip, servis yapın.
Badem Çorbası yemek tarifleri
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yusuf
Administratör
Administratör
yusuf


Erkek
Mesaj Sayısı : 24
Yaş : 34
Hangi Takımlısınız : beşiktaş
Nerelisiniz : aşkın olmadığı yerde ben varım
Hobileriniz : hiç olmadın ki !!
Kayıt tarihi : 10/06/07

çorbalar Empty
MesajKonu: Geri: çorbalar   çorbalar Icon_minitimePaz Haz. 10, 2007 1:03 pm

Bahar Çorbası

Malzemeler

Mutfak
Zorluk 2
Süre 55 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

2 Adet soğan
1 Adet elma
1 Adet havuç
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Kahve fincanı un
1 Çorba kaşığı köri
5 Su bardağı et suyu
1 Çay kaşığı limon suyu
3-4 Dal maydanoz
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Soğan, elma ve havucu soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Sıvıyağı kızdırıp soğan, elma ve havucu 5 dakika kavurun.
Un ve köriyi ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin.
Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın.
Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 40 dakika pişirin.
Çorbayı blenderle ezip, tekrar ısıtın.
Maydanozla süsleyip servis yapın.
Bahar Çorbası yemek tarifleri
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
çorbalar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
YeSiL DüNyA :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: