YeSiL DüNyA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

YeSiL DüNyA

Forum Un Adresi
 
AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Muzlu Ağlayan Kek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
TeKbİR
Admin
Admin
TeKbİR


Erkek
Mesaj Sayısı : 306
Yaş : 33
Hangi Takımlısınız : SivasSpor
Nerelisiniz : İntikam Zamanı
Hobileriniz : Ölü Yada Diri
Kayıt tarihi : 07/06/07

Muzlu Ağlayan Kek Empty
MesajKonu: Muzlu Ağlayan Kek   Muzlu Ağlayan Kek Icon_minitimePerş. Haz. 14, 2007 9:49 am

Muzlu Ağlayan Kek Imagde1lh3

M A L Z E M E L E R

4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 muz
kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
kakao sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao

H A Z I R L A N I S I

1.Kek için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış kalıba bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırında 30 dk. pişirin.

2.Fırından çıkartın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın.

3.Kek soğuduktan sonra krem şantinin yarısını üzerine sürün ve muzları enine ikiye bölün, kekin üzerine yerleştirin, kalan krem şantiyle muzların üzerini kapatın.

4.Kakao sosu için bütün malzemeleri karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne kaşıkla gezdirerek dökün. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://yesil.yetkin-forum.com
 
Muzlu Ağlayan Kek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
YeSiL DüNyA :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: