Mesaj Sayısı : 306 Yaş : 33 Hangi Takımlısınız : SivasSpor Nerelisiniz : İntikam Zamanı Hobileriniz : Ölü Yada Diri Kayıt tarihi : 07/06/07
Konu: Muzlu Ağlayan Kek Perş. Haz. 14, 2007 9:49 am
M A L Z E M E L E R
4 yumurta 3 kahve fincanı şeker 3 kahve fincanı un 1,5 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı süt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 muz kreması : 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti kakao sosu: 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı kakao
H A Z I R L A N I S I
1.Kek için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış kalıba bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırında 30 dk. pişirin.
2.Fırından çıkartın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın.
3.Kek soğuduktan sonra krem şantinin yarısını üzerine sürün ve muzları enine ikiye bölün, kekin üzerine yerleştirin, kalan krem şantiyle muzların üzerini kapatın.
4.Kakao sosu için bütün malzemeleri karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne kaşıkla gezdirerek dökün. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.