YeSiL DüNyA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

YeSiL DüNyA

Forum Un Adresi
 
AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kuru Pogaca

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
TeKbİR
Admin
Admin
TeKbİR


Erkek
Mesaj Sayısı : 306
Yaş : 33
Hangi Takımlısınız : SivasSpor
Nerelisiniz : İntikam Zamanı
Hobileriniz : Ölü Yada Diri
Kayıt tarihi : 07/06/07

Kuru Pogaca Empty
MesajKonu: Kuru Pogaca   Kuru Pogaca Icon_minitimePerş. Haz. 14, 2007 9:52 am

Kuru Pogaca Kurupogaca2w

Malzemeler:

- 100gr. tereyagi veya margarin
- 1 cay bardagi siviyag
- 2/3 su bardagi yogurt
- 2 yumurta (birinin sarisini ustune surmek icin ayirin)
- 1 tatli kasigi kabartma tozu (bir pakete yakin)
- 1 cay kasigi karbonat
- 1 tatli kasigi tuz
- Aldiginca un (yaklasik 4-4.5 su bardagi)

Icine:

- Peynirli ic: Sade beyaz peynir veya beyaz ve rende kasar peynirinin icine bir yumurta kirip karistirin. Tuz, kirmizi biber, arzuya gore kiyilmis maydanoz ilave edip tekrar karistirin.
- Orta bir sogani bir kasik yagda kavurup kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin. Icine kiyilmis maydanoz, tuz biber ilave edip kullanin.

Yapilisi:

- Oda isisindaki yagi, siviyagi, yumurtalari, yogurdu genisce bir kaba alin.
- Icine unu, kabartma tozu, karbonat ve tuz ile birlikte eleyin. Unun hepsini kullanmayin. Orta yumusaklikta bir hamur olana dek yogurun.
- 10 dakika dinlenmeye birakin. Sonra hamuru ikiye bolup birini hafif unlu tezgahta merdane ile yuvarlak acin. Elinizde pogaca hamuru yaparkenki incelige gelene kadar.
- Bicak veya ruletle once dorde bolun, sonra onlarida kendi aralarinda bolup ucgenler cikarin.
- Hamur kalinsa ucgen parcalardan birini ayri bir yere alip tekrar ustunden merdane ile gecip inceltin biraz daha. Genis tarafina harc koyup sigara boregi gibi sarin.
- Ayni islemi diger hamurada uygulayip hepsini yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin.
- ustune biraz su veya sut ve tuz ile hafif cirpilmis ayirdiginiz yumurta sarisini firca ile surup corek otu serpin.
- 375F (185C) dereceli firinda kabarip kizarana kadar 25-30 dakika kadar pisirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://yesil.yetkin-forum.com
 
Kuru Pogaca
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
YeSiL DüNyA :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: