* 2,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un * 1/2 su bardağı kakao (ben 50g kullandım) * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1/2 tatlı kaşığı tuz * 1 + 1/2 tatlı kaşığı zencefil * 1 tatlı kaşığı tarçın * 1/4 tatlı kaşığı hindistan cevizi * 1 paket damla çikolata * 12 yemek kaşığı margarin/tereyağı * 1 + 1/4 su bardağı şeker * 1 tatlı kaşığı vanilin * 2 yumurta * 1 su bardağı pekmez * 1 su bardağı kaynar su
hazırlanması:
1. kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp buzdolabına koyun. 2. 2,5 su bardağı unu, kakaoyu, kabartma tozunu, tuzu, zencefili, tarçını ve hindistan cevizini bir kapta karıştırın. 3. ayrı bir yerde çikolataları 2 yemek kaşığı una bulayın. 4. karıştırma kabında yağı, şekeri ve vanilini 3 dakika çırpın. hızı ortaya düşürüp yumurtaları (arada karıştırarak) teker teker ekleyin. fırını 175C'ye getirin. 5. bir kapta pekmezi ve kaynar suyu karıştırıp çırpın. unla pekmezli karışımı dönüşümlü olarak (azar azar) şekerli yağa ekleyin. hepsi özleşene kadar düşük hızda karıştırın. en son çikolataları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. 6. karışımı buzdolabında beklettiğiniz kalıba dökün. önceden ısınmış fırında bir saat pişirin. (yarım saatten sonra kenarları yanmaya başlıyor bu yüzden kalan yarım saati üzeri folyo ile kapalı olarak tamamlayın). 7. kek pişince 20 dakika kabında bekletin. daha sonra kabından çıkarıp tamamen soğutun. dilerseniz üzerine kakao serpin.