* 2 1/4 bardak un
* 3/4 bardak seker
* 170 g tereyag (soguk olacak)
* 1/2 tatli kasigi kabartma tozu
* 1/2 tatli kasigi soda
* 1/4 tatli kasigi tuz
* 3/4 bardak eksi olmayan suzme yogurt ya da suyu suzulmus yogurt
* 1 yumurta
* 1 tatli kasigi badem esansi (ya da vanilya)
* 227 g oda sicakliginda krem peynir
* 1/4 bardak seker
* 1 yumurta
* 1/2 bardak kayisi marmeladi
* 1/2 bardak file badem
Firininizi 175C ye isitin. 23 veya 25 cm lik kelepceli kalibinizin icini yaglayip unlayin.
Peynirli dolgu icin ufak bir kasede, peynir, seker ve 1 yumurtayi birlesene kadar cirpin. Isterseniz azicik vanilya da ekleyebilirsiniz.
Seker ve unu buyukce bir kaseye alin. Tereyagini kucuk parcalara kesip buna katin. Bir catal yardimiyla tereyagini ezerek unla sekere katin. Aradaki tereyag parcalari iyice ufalincaya kadar devam edin. Elde ettiginiz karisimdan 1 bardak ayirin. Bunu file bademle karistirip bir kenarda bekletin.
Karisimin kalanina kabartma tozu ve sodasini, tuzu, yogurdu, 1 yumurta ve badem esansini katin. Mikserle yogun bir hamur haline gelinceye kadar cirpin. Hamurunuzu hazirladiginiz kalibin dibine koyun. Kenarlari ince olacak sekilde birkac santim yukseltin ve hamura bir canak goruntusu verin. Kenardaki hamurun kalinliginin 1/2 cm kadar olmasina dikkat edin; fazla olursa piserken uste tasiyor. Canagin altina hazirladiginiz peynirli dolguyu yayin. Bunun uzerine de kayisi marmeladini kucuk bir kasikla ve peynirli dolguya mumkun oldugunca karistirmadan yayin. (Eger marmeladi biraz isitirsaniz cok daha rahat yayiliyor.) En uste de onceden ayirdiginiz file bademli karisimi serpeleyin. 45 ila 55 dakika ya da krem peynirli dolgu koyulasip hamurun rengi iyice koyulasana kadar pisirin. (Bu sure kucuk kekler icin tabii daha az olacaktir.) 15 dakika soguttuktan sonra kalibin kenarlarini cikartin. Ilik veya sogutulmus olarak servis yapin.